Tilbage til nyhedsliste

Regeringen forlænger grænsekontrol

24. oktober 2022

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse er blevet forlænget med et halvt år. Det skriver TV SYD.

Danmark har haft midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse siden den 4. januar 2016.

Danmark har haft midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse siden den 4. januar 2016.

Foto: News Öresund/flickr.com

Den danske regering har valgt at forlænge den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse med yderligere et halvt år.

Det fremgår af et brev, som justitsminister Mattias Tesfaye (S) har sendt til EU-Kommission forrige uge. Det skriver TV SYD.

”Beslutningen er taget for effektivt at kunne imødegå den betydelige trussel mod vores offentlige orden og indenrigssikkerhed forårsaget af terrorister og organiserede kriminelle, der kan udnytte den frie bevægelighed inden for Schengen-området samt den nuværende migrationssituation i Schengen-området”, skriver Mattias Tesfaye i brevet.

Forlængelsen af grænsekontrollen skaber frustration hos Jørgen Popp Petersen (Slesvigsk Parti), der er borgmester i Tønder.

”Det er en gene og en barriere her i grænselandet”, siger Jørgen Popp Petersen (Slesvigsk Parti) til TV SYD.

Forlængelsen af grænsekontrollen gælder fra den 12. november og seks måneder frem. Forlængelsen omfatter også den danske grænsekontrol mod Sverige.

Danmark har haft midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse siden den 4. januar 2016. Dengang var begrundelsen strømmen af flygtninge og migranter, der siden 2015 havde bevæget sig op gennem Europa.