Tilbage til nyhedsliste

Regeringen markerer Genforeningen i Det Kongelige Teater

17. december 2019

Regeringen tager den 10. januar 2020 hul på markeringen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Det sker med en gallaforestilling på Gamle Scene, Det Kongelige Teater.

Gamle Scene, Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater danner ramme, når regeringen den 10. januar markerer Genforeningen.

Foto: Pressebillede, Det Kongelige Teater

I løbet af det næste halve år vil en lang række arrangementer i hele Danmark markere, at det i 2020 er 100 år siden, at en folkeafstemning afgjorde, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

Fredag den 10. januar kl. 19.30 bliver markeringen officielt sat i gang ved en gallaforestilling på Gamle Scene, Det Kongelige Teater, hvor den socialdemokratiske regering er værter, og bl.a. dronning Margrethe, statsminister Mette Frederiksen (S) samt Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther (CDU), deltager. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Genforeningen er en historisk begivenhed, som ikke skete med krig og vold – men derimod ved en fredelig folkeafstemning. Den måde at løse grænsestriden på tjener stadig i dag som et forbillede for resten af verden. Samtidig er genforeningen et billede på det stærke og tillidsfulde samarbejde, der er i grænselandet mellem Danmark og Tyskland samt mellem dansk- og tysksindede i det hele taget. Jeg ser frem til at markere denne vigtige begivenhed i vores historie”, udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) i pressemeddelelsen.

De mange gæster skal se et program af kunstneriske indslag, som Det Kongelige Teater har sammensat, bl.a. en danseduet, som forener en dansk ballerina fra Den Kongelige Ballet med en danser fra balletkompagniet i Hamburg. Programmet byder også på værker af Carl Nielsen, August Bournonville og Sigurd Barrett.

Ved gallaforestillingen deltager også prinsesse Benedikte, folketingsmedlemmer, medlemmer af Folketingets Præsidium samt danskere og tyskere, der engagerer sig i markeringen af Genforeningen.

Artiklen er opdateret den 17. december kl. 14.57: Gæsterne skal ikke se forestillingen 'Mutter Courage og hendes børn', men i stedet et program sammensat af Det Kongelige Teater.