Tilbage til nyhedsliste

Regeringen strammer indrejseregler til Danmark

16. februar 2021

På grund af øget risiko for spredning af den sydafrikanske coronavirus-variant B1351 skal alle indrejsende fra Slesvig-Holsten og Sydsverige fremvise en negativ coronatest, foretaget højst 72 timer før indrejse, fra i morgen onsdag

Regeringen skærper nu reglerne for indrejse til Danmark fra Slesvig-Holsten og Sydsverige.

Regeringen skærper nu reglerne for indrejse til Danmark fra Slesvig-Holsten og Sydsverige.

Foto: News Oresund/flickr.com

For at undgå spredning af den sydafrikanske coronavirus-variant, B1351 og andre coronamutationer skærper regeringen nu indrejsereglerne til Danmark samt test- og isolationskravet efter indrejse i Danmark for personer fra grænselandet. Det sker på baggrund af anbefalinger fra de danske myndigheder, der vurderer, at der kan være risiko for, at den sydafrikanske virusvariant kan sprede sig ved indrejse fra grænselandet. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

(”Grænselandet” defineres i pressemeddelelsen og en ny bekendtgørelse til at være Slesvig-Holsten i Tyskland samt Blekinge, Skåne, Hallands og Västra Götalands len i Sverige, dvs. de landområder, der har lande- og søgrænse til Danmark, red.).

Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger i pressemeddelelsen:

”Vi står i en afgørende tid, hvor det er bydende nødvendigt for os at begrænse introduktionen og spredningen af nye, mere smitsomme virusvarianter fra udlandet. […] Jeg har forståelse for, at det kan skabe udfordringer og irritation for dem, der bor i grænselandet og eksempelvis arbejder på den anden side af grænsen. Men vi kan ganske enkelt ikke risikere at sætte den dansk indsats mod COVID-19 over styr, og derfor er vi nødsaget til at stramme reglerne igen”, udtaler justitsministeren.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft onsdag den 17. februar. Bekendtgørelsen betyder, at personer fra grænselandet, der har et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen til Danmark skal kunne fremvise en negativ coronatest foretaget højst 72 timer før indrejsen. I øjeblikket gælder det, at en test højst må være foretaget syv dage før indrejseindrejsetidspunktet.

Yderligere skærpes reglerne for test- og isolationskrav efter indrejse til Danmark for personer, herunder danskere, der har arbejde, skal levere en tjenesteydelse, besøge en nærtstående eller har bopæl i grænselandet. Også her strammes reglerne, så testen højst må være 72 timer gammel.

Personer, der ikke har bopæl eller opholdstilladelse i Danmark eller grænselandet, men har et anerkendelsesværdigt formål, skal have foretaget en coronatest senest 24 timer efter indrejsetidspunktet.

Ifølge den nye bekendtgørelse bliver de nye indrejseregler ophævet igen den 1. marts 2021.

Læs den nye bekendtgørelse her.

Læs mere om indrejse for personer med bopæl i grænselandet på coronasmitte.dk.