Tilbage til nyhedsliste

Region Syddanmark og Slesvig-Holsten har indgået ny samarbejdsaftale

3. september 2021

En ny udviklingsalliance skal styrke grænseregionens konkurrenceevne. Det fremgår af en ny samarbejdsaftale, som regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, og ministerpræsident Daniel Günther (CDU), Slesvig-Holsten, har underskrevet.

Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har indgået en ny samarbejdsaftale, som også fremhæver det danske mindretals og det tyske mindretals vigtige rolle for alle aspekter af samarbejdet fremhæves.

Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har indgået en ny samarbejdsaftale, som også fremhæver det danske mindretals og det tyske mindretals vigtige rolle for alle aspekter af samarbejdet fremhæves.

Foto: Grænseforeningen

Der skal etableres en ny dansk-tysk udviklingsalliance for at styrke grænseregionens nationale og globale konkurrenceevne om udviklingsmidler, talenter og kvalificeret arbejdskraft. Det fremgår af en ny samarbejdsaftale, der den 24. august er blevet underskrevet af regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, og ministerpræsident Daniel Günther (CDU), Slesvig-Holsten. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Stephanie Lose glæder sig over den nye aftale, der forlænger og udvider det dansk-tyske partnerskab i grænseregionen, som har eksisteret siden 2007.

”Vi har med aftalen om udviklingsalliancen sammen med delstatsregeringen taget det første skridt til at løfte det dansk-tyske samarbejde til et helt nyt niveau. Ved at binde de mange gode initiativer og stærke udviklingsmiljøer i Syddanmark og Slesvig-Holsten sammen, får vi ekstra motorkraft til og fokus på vores fælles region”, siger Stephanie Lose i pressemeddelelsen.

Daniel Günther roser ligeledes den nye aftale og glæder sig over det fortsatte partnerskab med Region Syddanmark.

”Syddanskerne er vores bedste partnere. […] Vi har intet samarbejde, der fungerer bedre end dette. I de seneste 15 år er samarbejdet blevet helt normalt. Det har vi set i corona-håndteringen ved grænsen, i det fælles studietilbud mellem universitetet i Flensborg og Syddansk Universitet, i udvikling af kulturtilbud og også vedrørende mindretal. Gennem det nu fornyede samarbejde med Syddanmark ønsker vi os mere velstand, vækst og beskæftigelse for borgerne i Slesvig-Holsten”, siger Daniel Günther i pressemeddelelsen.

I aftaleteksten fremhæves det danske mindretal og det tyske mindretal som havende stor værdi for alle dele af det dansk-tyske samarbejde. 

Aftalen har desuden fokus på udvikling af kunstig intelligens, brint-løsninger, bæredygtig energi og klimatilpasning.