Tilbage til nyhedsliste

Ny meningsmåling viser fortsat fremgang til SSW før landdagsvalg

21. april 2022

Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) ligger fortsat til fremgang forud for landdagsvalget i Slesvig-Holsten 8. maj. Det viser ny meningsmåling.

SSW vil ifølge ny meningsmåling opnå fire procent af stemmerne ved landdagsvalget i Slesvig-Holsten 8. maj.

SSW vil ifølge ny meningsmåling opnå fire procent af stemmerne ved landdagsvalget i Slesvig-Holsten 8. maj.

Foto: SSW

Søndag den 8. maj skal borgerne i Slesvig-Holsten til stemmeurnerne, når der er valg til delstatsparlamentet, landdagen, hvor det dansk-frisiske mindretalsparti, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), i dag har tre mandater.

For SSW er der grund til optimisme, viser en ny meningsmåling, som analyseinstituttet infratest dimap har udført for den nordtyske public servicestation NDR. Her ligger SSW, der som mindretalsparti er fritaget for spærregrænsen på fem procent, til at få fire procent af de slesvig-holstenske stemmer. Det vil betyde en fremgang på 0,7 procentpoint, da SSW ved seneste landdagsvalg i 2017 opnåede 3,3 procent af stemmerne.

En lignende meningsmåling udført af infratest dimap for NDR fra 31. marts viste ligeledes en opbakning til SSW på fire procent. Den nye meningsmåling fra 21. april bekræfter dermed en forventet øget opbakning til SSW, der i seneste valgperiode har været repræsenteret med tre mandater i landdagen.

Spidskandidat for SSW er 57-årige Lars Harms, der er gruppeformand for SSW i landdagen, som siden 1950 har været placeret i Kiel. I seneste nummer af magasinet Grænsen fra 11. april, forklarer han, at den forventede øgede opbakning er noget, man mærker i partiet.

”I SSW kan vi registrere, at der er øget interesse for det nordiske i Slesvig-Holsten. Vi ser det for eksempel ved, at vores politik omtales mere i de tyske medier end tidligere. Men det er klart, at så snart vi når til Hamborg længere mod syd, kender man ikke så meget til vores politik”, siger Lars Harms til magasinet Grænsen.

Ifølge en ny melingsmåling udført af infratest dimap for NDR står SSW til at få fire procent af stemmerne i Slesvig-Holsten ved landdagsvalget den 8. maj.

Ifølge en ny melingsmåling udført af infratest dimap for NDR står SSW til at få fire procent af stemmerne i Slesvig-Holsten ved landdagsvalget den 8. maj.

Illustration: NDR / infratest dimap

Lars Harms forklarer videre i interviewet, at SSW ved landdagsvalget har sat sig som mål at opnå fire procent af stemmerne svarende til ca. 60.000 kryds på stemmesedlen. På den måde vil SSW være sikret de tre mandater i parlamentet, som SSW allerede har i dag.

“Vi får mindst tre mandater, og vi jubler, når resultatet foreligger”, siger Lars Harms til magasinet Grænsen.

I den nye meningsmåling er det fortsat de store partier CDU (38 procent), der ledes af ministerpræsident Daniel Günther, SPD (20 procent) og Die Grünen (16 procent), der ligger til at trække de største stemmeprocenter.

I alt er 1172 personer blev adspurgt i meningsmålingen, der er blevet udført i perioden 13-19. april med udgangspunkt i spørgsmålet: ”Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var delstatsvalg i Slesvig-Holsten næste søndag?”.

Læs hele meningsmålingen her.

SSW har i forbindelse med valgkampen til landdagsvalget udgivet en valgvideo, der på samme facon som i valgkampen til Forbundsdagsvalget har vikinger som et centralt tema: