Tilbage til nyhedsliste

Skoleforeningen vælger ny formand

29. september 2023

”Der er brug for en kulturforandring”, siger Paul Salwik, som i går blev valgt til ny formand i Dansk Skoleforening for Sydslesvig.

Vestermølle Danske Skole hører under Dansk Skoleforening for Sydslesvig.

Vestermølle Danske Skole hører under Dansk Skoleforening for Sydslesvig.

Foto: Poul Struve Nielsen/Grænseforeningen

Der var kampvalg om at overtage posten som formand for Dansk Skoleforening for Sydslesvig efter Udo Jessen. Og valgresultatet blev, at Paul Salwik er ny formand for Dansk Skoleforening for Sydslesvig. Han vandt kampvalget mod Skoleforeningens fungerende næstformand, Andrea Heimrath, med 31 mod 27 stemmer.

I sin tale forud for valget kom han ind på, at der er brug for en kulturforandring:

”Jeg stiller op som formand for Skoleforeningen, fordi jeg tror, jeg kan gøre en forskel, fordi jeg tror, jeg kan være med til at skabe en kulturforandring, som jeg er overbevist om, at Skoleforeningen har brug for”, sagde han i sin tale ifølge Skoleforeningens hjemmeside.

”Der er behov for, at medarbejderne inddrages, at vi har en samarbejdende ledelse og ikke mindst et samarbejde, der er præget af gensidig respekt. Ud fra mit eget kendskab til og erfaring med ledelse er jeg ikke i tvivl om, at en inddragende og demokratisk ledelseskultur resulterer i meget mindre sygefravær, større tilfredshed og frem for alt de bedst mulige læringsmiljøer for vores børn”, sagde Paul Salwik videre.

Han tilføjede, at der er brug for en klart defineret kultur i Skoleforeningen.

”At definere denne kultur er vores fælles opgave, og den skal inkludere os alle: medarbejder, leder, driftsråd og direktion, støttet af Fællesråd, Styrelsen og formandskabet”.

Ved aftenens møde blev det også afgjort, at Troels Kaysen er ny næstformand for Skoleforeningen. Han var eneste kandidat til posten og fik 54 ud af 59 stemmer.

”Jeg vil gerne være næstformand, fordi jeg vil sætte et større aftryk på den fremtid og de udfordringer Skoleforeningen står over for, for eksempel heldagsskolen, medarbejdernes trivsel, kvalitetssikring og en bedre information af Fællesrådet”, sagde han.

Skoleforeningen driver 55 dansksprogede dagtilbud og 43 skoler, heraf to med gymnasieoverbygning.