Tilbage til nyhedsliste

Slesvig-Holstens ministerpræsident ønsker en åben grænse

9. november 2021

Danmark bør afskaffe den midlertidige grænsekontrol, mener Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther

Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther mener, at den danske regering bør afskaffe den midlertidige grænsekontrol

Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther mener, at den danske regering bør afskaffe den midlertidige grænsekontrol

Arkivfoto: Lars Salomonesen

Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther mener, at den danske regering bør afskaffe den midlertidige grænsekontrol, der for nylig er blevet forlænget til 22. maj 2022.

Det kom frem, da Daniel Günther talte med avisen Der Nordschleswiger i forbindelse med Deutscher Tag i Tinglev.  

”Grænser inden for Europa bør på et tidspunkt høre fortiden til, for det er jo hele ideen med Den Europæiske Union. Og jo færre regler der er, desto bedre. Det er vores grundlæggende opfattelse, og det ved den danske regering også godt,” sagde ministerpræsidenten til Der Nordschleswiger.

Hinrich Jürgensen, der er formand for Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), var enig.

„Det er ikke i orden, at den danske regering endnu engang har forlænget de såkaldt midlertidige grænsekontroller med seks måneder. Denne gang sker det med en let gennemskuelig henvisning til truslen fra terrorister og den organiserede kriminalitet. Vi vil have den åbne grænse tilbage, og tiden er også moden til det”, sagde han i sin tale ifølge Der Nordschleswiger.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar 2016 som følge af det store flygtningepres mod EU-landenes grænser i 2015, og blev for nylig forlænget frem til 22. maj 2022. Forlængelsen skete med den begrundelse, at der fortsat eksisterer en terrortrussel fra militante islamister og organiserede kriminelle mod Danmark.