Tilbage til nyhedsliste

Statsministeren besøger ny tysk kansler

7. februar 2022

Grøn omstilling og den sikkerhedspolitiske situation i Europa står på dagsordenen, når den nye tyske kansler Olaf Scholz (SPD) onsdag modtager statsminister Mette Frederiksen (S) til det første møde mellem de to regeringsledere.

Statsminister Mette Frederiksen rejser den 9. februar til Berlin, hvor hun vil mødes med Tysklands kansler Olaf Scholz.

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser den 9. februar til Berlin, hvor hun vil mødes med Tysklands kansler Olaf Scholz (SPD).

Fotos: Steen Brogaard og Maximilian König

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser onsdag den 9. februar til Berlin for at møde Tysklands nye kansler Olaf Scholz (SPD). Det bliver det første møde mellem de to socialdemokratiske regeringsledere, efter at Olaf Scholz, der tidligere var finansminister under den tidligere kansler Angela Merkel (CDU), tiltrådte som tysk kansler den 7. december 2021. På dagsordenen står blandt andet den grønne omstilling.

”Den danske og tyske regering deler mange værdier og politiske visioner. Med Olaf Scholz som kansler har Tyskland blandt andet udstukket en ambitiøs kurs for den grønne omstilling først og fremmest ved at fremskynde udfasning af kul i Tyskland gennem en massiv udbygning med vedvarende energi. Her deler vi en fælles grøn vision, som danner grundlag for et endnu tættere samarbejde om at bekæmpe klimakrisen”, siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Ifølge Statsministeriet giver mødet anledning til at styrke det tætte dansk-tyske samarbejde, ligesom de to regeringsledere skal drøfte den sikkerhedspolitiske situation i Europa.

”Tyskland er ikke kun vores største nabo og en af vores vigtigste samhandelspartnere. Det er også en tæt allieret, og jeg ser frem til at drøfte den sikkerhedspolitiske situation i Europa”, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen har senest været på officielt besøg i Tyskland, da hun besøgte Angela Merkel kort efter sin egen tiltræden som dansk statsminister i sommeren 2019. Sidste gang en tysk kansler har besøgt Danmark, var i 2015, da Angela Merkel besøgte daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).