Tilbage til nyhedsliste

Tysk regering udpeger ny mindretalsansvarlig

19. april 2022

Tysklands regering har udpeget Natalie Pawlik (SPD) som ny mindretalsansvarlig. Hun overtager rollen efter Bernd Fabritius (CDU).

29-årige Natalie Pawlik (SPD) er udnævnt som ny mindretalskommitteret for Forbundsregeringen.

29-årige Natalie Pawlik (SPD) er udnævnt som ny mindretalskommitteret for Forbundsregeringen.

Foto: Maximilian König

Den Tyske Forbundsregering har udpeget 29-årige Natalie Pawlik (SPD), medlem af Den Tyske Forbundsdag, som ny kommitteret for tilflyttede borgere af tysk oprindelse og nationale mindretal, herunder det danske mindretal i Sydslesvig. Det skriver Forbundsregeringen i en pressemeddelelse.

Natalie Pawlik er født i Rusland af forældre med tyske rødder og kom til Tyskland som seksårig. Hun glæder sig til den nye opgave, der officielt begyndte 14. april:

”Især i disse svære tider er det vigtigt at beskytte mindretalsrettigheder i ind- og udland og fremme den sociale sammenhængskraft i vores samfund. Mange mennesker i Tyskland tilhører et nationalt mindretal eller har en historie, hvor de selv eller deres familie har oplevet at være blevet fordrevet fra deres hjemland eller genbosat i Tyskland. De mennesker fortjener anerkendelse og mulighed for at deltage i samfundet. Som Forbundsregeringens mindretalskommitterede ser jeg det som min opgave at understøtte deres anliggender”, udtaler Natalie Pawlik i pressemeddelelsen.

Natalie Pawlik blev valgt til Den Tyske Forbundsdag ved valget i september 2021. Hun er uddannet i kulturvidenskab ved Justus-Liebig-Universität i Gießen i den tyske delstat Hessen og bor i dag i byen Bad Nauheim, der ligger nord for Frankfurt.

Nancy Faeser (SPD), Tysklands indenrigsminister, siger om udnævnelsen af Natalie Pawlik:

”Med udnævnelsen af ​​Natalie Pawlik viser vi, at beskyttelse af mindretalsrettigheder er et meget aktuelt og meget vigtigt emne for alle generationer. Jeg er meget glad for, at vi med Natalie Pawlik har en ung politiker, som har særlig troværdighed med sin egen biografi og sin erfaring. Natalie Pawlik bliver en stærk politisk stemme for samhørighed og deltagelse”, siger Nancy Faeser.

Natalie Pawlik overtager rollen som mindretalskommitteret efter Bernd Fabritius (CDU), hvis arbejde indenrigsminister Nancy Faeser kalder for ”værdifuldt og vigtigt”.

Den mindretalskommitterede er den centrale kontaktperson for mindretalsanliggender på føderalt niveau og repræsenterer forbundsregeringen i de eksisterende kontaktorganer. Som mindretalskommitteret har Bernd Fabritius bl.a. repræsenteret den tyske forbundsregering ved arrangementer afholdt af det tyske mindretal i Sønderjylland og det danske mindretal i Sydslesvig. Opgaver, der nu tilfalder Natalie Pawlik.