Gå til leksikonoversigt

Hansen, H.P., 1867-1942, rektor, formand for Grænseforeningen

Personer

H.P. Hansen blev født i København, hvor hans far var borgmester.  Han blev student i 1884 og cand.theol. fra Københavns Universitet i 1891, hvorefter han vendte tilbage til sin gamle skole Borgerdydsskolen på Christianshavn som lærer. I perioden 1908-1936 var han rektor for Efterslægtsselskabets skole.

H.P. Hansen var stærkt optaget af den sønderjyske sag. I 1887 var han medstifter af studentersammenslutningen To Løver og fra 1915 til 1926 foreningens formand, hvorefter han blev Grænseforeningens formand, som han i 1920 også havde været med til at stifte. H.P. Hansen var en af de mest indflydelsesrige medlemmer af Dannevirkebevægelsen, som kæmpede for en grænsedragning baseret på historiske argumenter. Han beholdt formandsposten i Grænseforeningen frem til sin død i december 1942.

Grænseforeningens øvrige formænd: Frederik Vinding Kruse, Hjalmar UlrichHolger AndersenFrederik HeickErik Haunstrup ClemmensenArne Fog PetersenEskild FriehlingH.P. ClausenViggo Witt-HansenJørn BuchBent A. KochTorben RechendorffFinn SlumstrupMette Bock og Jens Andresen.