Anders Kronborg, fødevareordfører for Socialdemokratiet, mener, tyskerne skal se hegnet som et eksempel på godt samarbejde mellem Danmark og Tyskland.

Foto: Socialdemokratiet

Socialdemokratisk ordfører: "Sammenligningen med Berlinmuren er lidt voldsom"

Vildsvinehegnet set fra syd

Fødevareordfører Anders Kronborg (S), kan godt forstå, at tyskere kan få grimme associationer af at se et hegn ved den dansk-tyske grænse. Men man skal huske, at grænsen forbliver åben, siger han

Magasinet Grænsen har spurgt fødevareordfører Anders Kronborg, om Socialdemokratiet som regeringsbærende parti har forståelse for de tyske reaktioner på hegnet.

“Jeg kan da godt forstå, at tyskerne hellere havde været foruden et hegn. Det havde jeg også selv, men med de potentielle konsekvenser som et udbrud af afrikansk svinepest ville have for Danmark, så mener jeg nu alligevel, det er den bedste løsning.” 

“Selvom hegnet kan give nogle tyskere grimme associationer, så må jeg dog lige bemærke, at man jo sagtens kan passere grænsen udenom hegnet. Så jeg synes måske nok sammenligningen med Berlinmuren er lidt voldsom”, siger Anders Kronborg i et skriftligt svar til magasinet Grænsen.

Han uddyber, han ikke er bekendt med, hvilken dialog den tidligere regering har haft med Tyskland og Slesvig-Holsten forud for beslutningen om at opføre vildsvinehegnet.

De tyskere, der er bekymrede, opfordrer han til at forsøge at skifte perspektiv på hegnet.

“Jeg vil sige, at i stedet for at se hegnet som noget, der adskiller Danmark og Tyskland, kan man jo også se hegnet som et godt eksempel på det gode samarbejde, vi har. I dette tilfælde et godt samarbejde om at undgå en yderst farlig sygdom der kan ødelægge et helt erhverv, ikke mindst i Sønderjylland”, siger Anders Kronborg.