Marsktårnet er tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue Bjarke Ingels Group. Marsktårnet åbnede for publikum den 22. juli.

Foto: Rasmus Hjortshøj, BIG

Nyt højdepunkt i marsken

Man kan se ud over marsken og Vadehavet fra Marsktårnet, der er 25 meter højt og opført af lokale investorer i den sønderjyske by Skærbæk.

I kanten af marsken ved Skærbæk i Sønderjylland står en snoet omvendt kegle i beton og jern og inviterer lokale og turister til at blive blæst igennem, 36 meter over havets overflade. Tankerne om et udsigtstårn blev født, da grunden til et lukket oldtidsmuseum kom til salg. For at holde liv i lokalsamfundet samledes ni lokale investorer for at købe grunden for at lave en campingplads. Marsktårnet er kernen i deres investering. De første to måneder havde mere end 33.000 besøgende taget turen til tops.

Jørgen Hansen, der er bilforhandler i Skærbæk og en af investorerne, siger:

“Vi er stolte af at have skabt en turistattraktion, der kan trække turister til egnen. Vi havde ikke regnet med, at der ville komme så mange så hurtigt. Vi håber, at der også fremover vil komme mange turister fra området på besøg.”

Ikke alle har været begejstrede for det 25 meter høje tårn i kanten af marsken. Både Danmarks Naturfredningsforening i Tønder og beboere i området har tvivlet på, om tårnet gavner i det naturskønne område. Men Jørgen Hansen vurderer, at der efterhånden ikke er mange kritikere tilbage.

“Selvfølgelig er det træls, at der er nogen, der klager eller er kritiske, men mit indtryk er, at næsten alle, der bor i området, er glade for tårnet”, siger Jørgen Hansen.

Marsktårnet er åbent alle årets dage, medmindre der er for meget vind, eller der er is på tårnet.