Inger Merete Hansen, der blev hædret med årets Sydslesvigerpris, ses sammen med SSF-formand Jon Hardon Hansen (t.v.) og formand for Oberst H. Parkovs Mindefond, Niels Henriksen (t.h.).

Foto: Martin Ziemer, SSF

Sydslesviger blev hædret

Igen i år blev der ved landsmødet for det danske mindretals kulturorganisation, Sydslesvigsk Forening (SSF), uddelt årets Sydslesvigpris, der gives til en person, som har ydet en stor indsats for mindretallet. Denne gang var det Inger Merete Hansen, som blev hædret med prisen på 1.500 euro svarende til ca. 11.000 kr., som Oberst H. Parkovs Mindefond uddeler.

Ved landsmødet, der fandt sted lørdag den 10. november, var det Niels Henriksen, der er formand for Oberst H. Parkovs Mindefond, der overrakte prisen til Inger Merete Hansen, mens SSF-formand Jon Hardon Hansen holdt tale. Han hyldede bl.a. årets prismodtager for hendes mangeårige arbejde i SSF-afdelingen Sydtønder Amt, som hun også har været formand for.

“Der er så meget, vi i SSF og mindretallet skylder Inger Merete Hansen tak for”, sagde Jon Hardon Hansen ved prisoverrækkelse ifølge Flensborg Avis og nævnte også hendes baggrund som mangeårigt amtsstyrelsesmedlem og medlem af SSFs hovedstyrelse.

Inger Merete Hansen kommer fra Agtrup i Nordfrisland og har været foreningsaktiv siden de unge teenageår, ligesom hun har været en del af den sydslesvigske amatørteatergruppe ”Æ Amatøer” i Læk, der ophørte i 2006.