Tilbage til nyhedsliste

Danske og tyske stjerner sætter fokus på grænselandet i ny tysk tv-serie

4. februar 2021

Thure Lindhardt og Lena Maria Christensen er på rollelisten i den nye tyske tv-serie ’Tod von Freunden’ (’Venners død’), der foregår på en ø i Flensborg Fjord og fra på søndag vises på den tyske public service-kanal ZDF.

Den nye tyske dramaserie ’Tod von Freunden’ har Lene Maria Christensen, Jan Josef Liefers, Katharina Schüttler og Thure Lindhardt (f.v.) i hovedrollerne.

Den nye tyske dramaserie ’Tod von Freunden’ har Lene Maria Christensen, Jan Josef Liefers, Katharina Schüttler og Thure Lindhardt (f.v.) i hovedrollerne.

Foto: ZDF/ [F] Thorsten Jander/getty/ [M] Serviceplan

Alting emmer fred og idyl, efter at den danske familie Jensen sammen med deres gode venner, den tyske familie Küster, er flyttet til en ø i Flensborg Fjord. Men på en sejltur forsvinder et af familiernes fire teenagebørn på mystisk vis, og den dansk-tyske familieidyl bliver afløst af mistro og skyldsspørgsmål.  

Det er i grove træk handlingen i den nye tyske dramaserie ’Tod von Freunden’ (’Venners død’), der fra på søndag vises i fire afsnit på den tyske public service-kanal ZDF. Serien er optaget på og omkring Okseøerne i Flensborg Fjord, som ligger på dansk side et stenkast fra grænsen til Tyskland. Og den har både danske og tyske stjerner i hovedrollerne, herunder de danske skuespillere Lena Maria Christensen og Thure Lindhardt, for hvem det var en oplevelse at medvirke i den tyske tv-produktion.

”Jeg har mødt mange søde mennesker under optagelserne, og jeg synes, at Okseøerne, hvor familierne i historien bor, er storartede. Det er et billedskønt sted. […] Det er altid en stor udfordring at spille skuespil på et andet sprog. Det kræver meget koncentration”, siger Lena Maria Christensen i en pressemeddelelse.

I serien tales der både dansk, tysk og engelsk. I de fire afsnit skiftes mellem hovedpersonernes perspektiver, så tilskuerne får fortalt fire forskellige versioner af begivenhederne, der udfolder sig på dramatisk vis.

'Tod von Freunden‘ er instrueret af Friedemann Fromm og har på tysk side Jan Josef Liefers og Katharina Schüttler i hovedrollerne. Første afsnit vises søndag den 7. februar kl. 22.15 på ZDF.