Tilbage til nyhedsliste

Genforeningsarrangementer aflyses eller udskydes

12. marts 2020

Arrangementer, der skulle have markeret 100-året for Sønderjylland genforening med Danmark, bliver aflyst eller udskudt i den kommende tid. Det skriver sekretariatet for Genforeningen 2020 på sin hjemmeside, www.genforeningen2020.dk.

Flere arrangementer i forbindelse med markeringen af 100-året for Genforeningen er blevet aflyst.

Flere arrangementer i forbindelse med markeringen af 100-året for Genforeningen er blevet aflyst, herunder projektet UngGenforening, historiemessen Historiske Dage 2020 og flere konverter med Sigurd Barrett, der fortæller om Genforeningen.

Det sker, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag aften om Coronavirus bl.a. opfordrede til, at man ikke samler mere end 100 mennesker indendørs. På den baggrund må det forventes at de fleste arrangementer i forbindelse med markeringen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark aflyses eller udsættes i resten af marts, lyder det på hjemmesiden.

Simon Faber, der er projektleder for Genforeningen 2020, ærgrer sig over aflysningerne.

”Aflysningerne af arrangementerne, er selvfølgelig enormt beklagelig på 100-året for Genforeningens vegne. Arrangementerne har været planlagt som en koreografi. Så rækkefølgen, arrangementerne kommer i, er bestemt ikke tilfældig. Når den værste storm har lagt sig, må vi se, hvilke arrangementer der kan afholdes på et senere tidspunkt. Og vi holder selvfølgelig også nøje øje med udviklingen i forhold til de store arrangementer, som folkefesten på Dybbøl Banke, der afholdes til sommer. Indtil videre regner vi med at afholde dem som planlagt”, siger Simon Faber.

Indtil videre er bl.a. en stort anlagt koncert med Sigurd Barrett og 300 korsangere, der den 15. marts skulle have fortalt historien om Genforeningen i koncertsalen Alsion i Sønderborg, blevet aflyst. Ligeledes aflyst er historiemessen Historiske Dage 2020 i Øksnehallen København den 21.-22. marts, hvor 100-året for Genforeningen skulle have været stærkt repræsenteret ved messens 75 stande og 300 arrangementer.

Også arrangementer, der skulle have fundet sted i april og maj, er blevet aflyst. Bl.a. er det europæiske Melodi Grand Prix for regional- og mindretalssprog LIET International, der i anledning af 100-året for Genforeningen skulle have fundet sted i Aabenraa 3.-4. april, blevet aflyst. Også UngGenforening, hvor 5.000 sydslesvigske skoleelever skulle have besøgt Danmark i maj, er aflyst efter påbud fra Undervisningsministeriet i Slesvig-Holsten.  

Sekretariatet for Genforeningen 2020 gør opmærksom på, at det er de enkelte arrangører, der har ansvar for at aflyse deres arrangementer. På hjemmesiden www.genforeningen2020.dk, kan man følge med i hvilke arrangementer, der aflyses i den kommende tid.