Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen indleder samarbejde med rejsearrangør

6. maj 2021

”Genforeningsfesten for Sønderjylland” er temaet, når Historiske Rejser arrangerer tur til Sønderjylland og Sydslesvig den 13. til 17. juni i et samarbejde med Grænseforeningen.

Tag med Grænseforeningen og Historiske Rejser til Dybbøl Mølle m.m. den 13. til 17. juni. Temaet er "Genforeningsfesten for Sønderjylland".

Tag med Grænseforeningen og Historiske Rejser til Dybbøl Mølle m.m. den 13. til 17. juni. Temaet er "Genforeningsfesten for Sønderjylland".

Arkivfoto: Wikimedia Commons

Hvis man vil opleve de historiske steder i Sønderjylland med forbindelse til Genforeningen, er muligheden til stede til sommer. Det er Historiske Rejser ved Anders Bager Eriksen, der står bag en bustur på tværs af grænsen fra den 13. til den 17. juni i et samarbejde med Grænseforeningen.

Turen går blandt andet til Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle, Glücksborg Slot og Gottorp Slot samt besøg på Skamlingsbanken, Knivsbjerg og Aschberg i Slesvig. Der vil også være ture til Flensborg og marsken med afstikkere til Dannevirke.

Knud-Erik Therkelsen, der er generalsekretær i Grænseforeningen, siger om samarbejdet med Historiske Rejser:

”Vi glæder os over de indledende drøftelser med Anders Bager Eriksen og Historiske Rejser om et kommende samarbejde om rejser til historiske steder i Europa, som Grænseforeningens medlemmer har en særlig interesse for. Det kunne f.eks. være mindesteder fra Første Verdenskrig eller områder med nationale mindretal. Men i første omgang gør vi opmærksom på denne mulighed for at komme af sted til Sønderjylland med særdeles kvalificeret turledelse.”