Tilbage til nyhedsliste

Internationalt højskolekursus i grænselandet udskydes

3. april 2020

Minority Changemaker Programme, som Grænseforeningen og Jaruplund Højskole står bag, finder først sted i foråret 2021 på grund af coronakrisen.

Mindretalsunge fra hele Europa skulle have mødtes på Jaruplund Højskole i 2020, men det bliver i stedet i 2021. Her er nogle af dem samlet i Palace of Culture i Targu Mures, Rumænien, i 2019.

Mindretalsunge fra hele Europa skulle have mødtes på Jaruplund Højskole i 2020, men det bliver i stedet i 2021. Her er nogle af dem samlet i Palace of Culture i Targu Mures, Rumænien, i 2019.

Foto: Bereczky Zsolt

Det internationale højskolekursus, Minority Changemaker Programme, som skulle have været afholdt i dette forår med 35 unge fra 13 forskellige europæiske lande, er udskudt i et år. Det er Grænseforeningen og Jaruplund Højskole, der har samarbejdet om højskoleopholdet, som nu i stedet afholdes til næste forår.

Generalsekretær Knud-Erik Therkelsen, Grænseforeningen, siger:

”Det er meget ærgerligt, men det eneste ansvarlige at udskyde højskoleopholdet et år, sådan som situationen er i verden i øjeblikket med coronaepidemi og lukkede grænser. Vi regner bestemt med at kunne gennemføre højskolekurset fra april til juni 2021 i stedet for.”

Minority Changemaker Programme har været under forberedelse i to år, og der var afsat to millioner kroner til gennemførelse af kurset. Formålet var at få unge til at fordybe sig i mindretal, politik og kultur med mulighed for at opnå de eftertragtede ECTS-point i kraft af et samarbejde med Syddansk Universitet (SdU). Samtidig var det planlagt, at de unge skulle deltage på bl.a. Roskilde Festival og Folkemødet på Bornholm.

Jens Horstmann, der er projektleder på Minority Changemaker Programme i Grænseforeningen, er også meget ked af, at det på grund af de givne omstændigheder har været nødvendigt at aflyse højskolekurset. Han har skrevet ud til de 35 unge europæere for at informere dem om aflysningen og har mødt stor forståelse hos de unge.

”Mange af de tilmeldte unge på højskolekurset havde nok i forvejen regnet med, at denne aflysning ville komme”, siger Jens Horstmann, der allerede til efteråret vil gå i gang med at begynde forberedelserne til højskolekurset til næste år i et samarbejde med Jaruplund Højskole, SdU og den internationale mindretalsorganisation YEN.

”Jeg håber, at nogle af de 35 unge, der var tilmeldt i år, også kan være med næste år. Men nogle af dem vil være videre i deres uddannelsesforløb og derfor desværre være forhindret”, siger Jens Horstmann.