Tilbage til nyhedsliste

Nye meningsmålinger giver SSW fem procent

2. maj 2022

Forud for søndagens landdagsvalg i Slesvig-Holsten den 8. maj står Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) til markant fremgang. Det viser to meningsmålinger, som de tyske medier ZDF og ARD står bag.

Ifølge to meningsmålinger står SSW til at få fem procent af stemmerne ved landdagsvalget i Slesvig-Holsten, der finder sted søndag den 8. maj.

Ifølge to meningsmålinger står SSW til at få fem procent af stemmerne ved landdagsvalget i Slesvig-Holsten, der finder sted søndag den 8. maj.

Foto: SSW

Der er grund til optimisme hos det dansk-frisiske mindretalsparti, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), forud for søndagens valg til delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten, landdagen, hvor partiet i dag har tre mandater.

Ifølge to nye meningsmålinger, som de to public servicestationer ARD og ZDF står bag, står SSW til at få fem procent af de slesvig-holstenske stemmer. Det vil betyde en fremgang på 1,7 procentpoint i forhold til seneste landdagsvalg, hvor SSW opnåede 3,3 procent af stemmerne.

”Det ser vitterligt godt ud, når både ARD og ZDF ser SSW på fem procent, og det viser, at vi er på rette vej til et rigtig flot valgresultat”, siger Martin Lorenzen, SSW’s landssekretær, til Flensborg Avis.

Tidligere har to meningsmålinger udført af infratest dimap for den nordtyske public servicestation NDR fra henholdsvis 31. marts og 21. april vist en opbakning til SSW på fire procent. Som mindretalsparti er SSW fritaget for spærregrænsen på fem procent, men ifølge de nye meningsmålinger kan partiet ende med et resultat på niveau med spærregrænsen.

Spidskandidat for SSW er 57-årige Lars Harms, der er gruppeformand for SSW i landdagen. I seneste nummer af magasinet Grænsen fra 11. april forklarer han, at den forventede øgede opbakning er noget, man mærker i partiet.

”I SSW kan vi registrere, at der er øget interesse for det nordiske i Slesvig-Holsten. Vi ser det for eksempel ved, at vores politik omtales mere i de tyske medier end tidligere. Men det er klart, at så snart vi når til Hamborg længere mod syd, kender man ikke så meget til vores politik”, siger Lars Harms til magasinet Grænsen.

Lars Harms forklarer videre i interviewet, at SSW ved landdagsvalget har sat sig som mål at opnå fire procent af stemmerne svarende til ca. 60.000 kryds på stemmesedlen. På den måde vil SSW være sikret de tre mandater i parlamentet, som SSW allerede har i dag.

“Vi får mindst tre mandater, og vi jubler, når resultatet foreligger”, siger Lars Harms til magasinet Grænsen.

Udover Lars Harms er SSW repræsenteret i landdagen ved Jette Waldinger-Thiering og Christian Dirschauer, der desuden er formand for SSW.

SSW har i forbindelse med valgkampen til landdagsvalget udgivet en valgvideo, der på samme facon som i valgkampen til Forbundsdagsvalget har vikinger som et centralt tema: