Tilbage til nyhedsliste

Online foredrag om fejringen af Genforeningen i 2021

22. april 2021

Simon Faber, der er leder af Genforeningssekretariatet i Aabenraa, stiller op i online foredragsrækken ’Grænselandet i 100 år’, arrangeret af Grænseforeningen, mandag den 3. maj kl. 19.30. Hør ham fortælle om genforeningsåret 2020, der blev ramt af coronapandemien, og nu kulminerer med bl.a. Dronningens besøg i grænselandet til juni

Simon Faber er leder for Genforeningssekretariatet i Aabenraa

Simon Faber, der er leder af Genforeningssekretariatet i Aabenraa, vil mandag den 3. maj holde online foredrag om fejringen af 100-året for Genforeningen, der til sommer afsluttes med H.M. Dronning Margrethes besøg i Sønderjylland.

Foto: Tim Riediger

I 2020 var det 100 år siden, at en af de helt skelsættende begivenheder i danmarkshistorien fandt sted: Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. Men de festligheder, der var planlagt over hele Danmark i den forbindelse har i stort omfang måtte aflyses eller udskydes på grund af coronapandemien. Dog nåede hele 700 arrangementer at blive afholdt.

Mandag den 3. maj kl. 19.30 vil Simon Faber, der er leder af Genforeningssekretariatet i Aabenraa, holde online foredrag om, hvordan han har oplevet genforeningsåret 2020, der kom til at gå meget anderledes end planlagt, og som afsluttes til juni med Dronningens besøg i Sønderjylland.

Simon Faber siger:

”100-året for Genforeningen har krydset klinger med den samtidige pandemi. Noget blev aflyst, meget blev tilpasset og slutspurten har vi til gode. Men med pandemien blev også selve jubilaren, den gældende grænse, anskueliggjort med ny tydelighed. Balancepunkter har rykket sig, og nationale forskelle har vist sig som langt mere substantielle end de fleste havde forventet. Det har været spændende at følge i det år, der er gået”.