Tilbage til nyhedsliste

Studenter bliver fejret i Sydslesvig

11. juni 2021

Torsdag var der dimission for årets studenter på A.P. Møller Skolen i Slesvig. I dag er det studenterne på Duborg-Skolen i Flensborg, der bliver fejret.

Torsdag og fredag bliver årets studenter i Sydslesvig fejret. Her er det tre studenter fra A.P. Møller Skolen i Slesvig, der afholdt dimission torsdag eftermiddag.

Torsdag og fredag bliver årets studenter i Sydslesvig fejret. Her er det tre studenter fra A.P. Møller Skolen i Slesvig, der afholdt dimission torsdag eftermiddag.

Foto: Kira Kutscher

Årets studenter på det danske gymnasium A.P. Møller Skolen i Slesvig blev torsdag fejret ved den afsluttende dimission. I dag fredag er det studenterne på Duborg-Skolen, der bliver fejret.

Det var Lars Kofoed-Jensen, direktør for Dansk Skoleforening for Sydslesvig, der holdt årets festtale torsdag på A.P. Møller Skolen. Her hyldede han den normale hverdag, som årets årgang af studenter har manglet siden coronapandemiens indtog i foråret 2020. Det skriver Flensborg Avis.

”Hverdagen er selvfølgeligheden, men nu har vi haft 15 måneder uden selvfølgeligheder, og jeg tænker, at vi måske lærer at sætte mere pris på disse, fordi vi har indset, at også selvfølgeligheder kan være værdifulde – ja måske endda være det mest værdifulde, vi har”, sagde Lars Kofoed-Jensen ifølge Flensborg Avis.

Ved dimissionen på A.P. Møller Skolen talte også Pernille Fange Lübcke, studieleder på A.P. Møller Skolen, og Kim Andersen, dansk generalkonsul i Flensborg. Førstnævnte ønskede ”den sejeste, mest vedholdende, dygtige og dejlige studenterårgang nogensinde” tillykke med dimissionen, mens sidstnævnte gratulerede studenterne på vegne af det officielle Danmark.

Ifølge Flensborg Avis blev studenterårgangen på A.P. Møller Skolen delt op i to af sundhedshensyn, og dimissionen derfor afholdt ad to omgange torsdag eftermiddag. De nyudklækkede studenter kan da også se tilbage på en gymnasietid med online-undervisning samt aflysning af studierejse som følge af coronapandemien.

Både studenterne på A.P. Møller Skolen og Duborg-Skolen modtager fra Grænseforeningen en højskolesangbog samt en invitation til studenterfejring og et ugekursus på Jaruplund Højskole ved Flensborg. Derudover modtager alle sydslesvigske afgangselever et gavekort på 5.000 kr., der er øremærket et højskoleophold i Sønderjylland eller på Jaruplund Højskole. Det er Alving-Fonden, der administreres af Grænseforeningen, der står bag gavekortet. Læs mere om initiativet her.