Tilbage til nyhedsliste

Tysklands forbundspræsident deltager ved genforeningsfestligheder sammen med Dronningen

1. juni 2021

Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier deltager sammen med dronning Margrethe ved den udskudte officielle markering af 100-året for Genforeningen den 13. juni i Sønderjylland.

Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier deltager i den officielle markering af 100-året for Genforeningen sammen med dronning Margrethe

Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier deltager i den officielle markering af 100-året for Genforeningen sammen med dronning Margrethe.

Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler

Når dronning Margrethe den 13. juni markerer 100-året for Genforeningen med et års forsinkelse ved at rejse rundt i Sønderjylland i sin farfar kong Christian 10.’s fodspor, får hun følgeskab af Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier på dele af sin tur.

Den 13. juni deltager Frank-Walter Steinmeier sammen med Dronningen i den dansk-tyske festgudstjeneste i Haderslev Domkirke, den officielle ceremoni i Kongeskansen på Dybbøl Banke og ved besøget på Deutsches Museum i Sønderborg. Desuden deltager statsminister Mette Frederiksen (S) ved alle tre begivenheder. 

Frank-Walter Steinmeier ankommer til Sønderjylland allerede den 12. juni, hvor han besøger det tyske mindretal sammen med statsminister Mette Frederiksen, kulturminister Joy Mogensen (S) og den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther (CDU). Det skriver JydskeVestkysten.

Frank-Walter Steinmeier, der oprindelig skulle have deltaget i genforeningsmarkeringen i juli 2020, der blev udskudt på grund af coronapandemien, har i et stort interview med magasinet Grænsen fra august 2020, fremhævet det dansk-tyske grænselands betydning for det dansk-tyske forhold, som han betegner som ”fremragende”. 

“Det dansk-tyske grænselands historie vidner om, hvordan overophedet nationalisme kan føre til krig og deling. Men historien vidner også om, hvordan modsætninger igen kan blive til fællesskab, og fjendtlighed igen kan blive til venskab. På den måde har den dansk-tyske grænseregion altid spillet en nøglerolle for det dansk-tyske forhold og gør det stadig”, sagde Frank-Walter Steinmeier i interviewet, hvori han også understregede det danske og det tyske mindretals særlige betydning som brobyggere mellem Danmark og Tyskland.