Tilbage til nyhedsliste

Sønderjysk drama bliver ikke dansk Oscar-kandidat

27. september 2022

Den populære sønderjyske film ’Resten af livet’, der er instrueret af Frelle Petersen, bliver ikke Danmarks Oscar-kandidat. Valget er i stedet faldet på filmen ’Holy Spider’.

Filmen 'Resten af livet' havde premiere den 7. juli. I hovedrollerne ses bl.a. Jette Søndergaard (tv.) og Ole Sørensen (th.).

Filmen 'Resten af livet' havde premiere den 7. juli. I hovedrollerne ses bl.a. Jette Søndergaard (tv.) og Ole Sørensen (th.).

Foto: Ralf Konow/Nordisk Film

Den danske Oscar-komité har valgt filmen ’Holy Spider’ af Ali Abbasi som Danmarks Oscar-kandidat til kampen om en nominering i kategorien for bedste internationale film. Dermed bliver det ikke den populære sønderjyske film ’Resten af livet’, der også var med i kapløbet.

Det skriver Det Danske Filminstitut tirsdag i en pressemeddelelse.

"Blandt tre markante titler har vi peget på den film, som vi mener har de største chancer for at gå hele vejen i kampen om en statuette. 'Holy Spider' vidner om en instruktør med en stærk kunstnerisk ambition, som formår at fortælle en vigtig historie om misogyni, mens han samtidig holder publikum fanget i spænding”, udtaler Claus Ladegaard, der er direktør for Filminstituttet og formand for den danske Oscar-komité, i pressemeddelelsen.

'Resten af livet' er instrueret af sønderjyske Frelle Petersen og udspiller sig i Sønderjylland, og sproget er sønderjysk. Filmen blev godt modtaget ved premieren den 7. juli med flere femstjernede anmeldelser og har indtil videre solgt knap 100.000 billetter.

Filmens hovedrolle spilles af Jette Søndergaard, der i seneste nummer af magasinet Grænsen fortæller at være skuespiller på sønderjysk:

“Det, der gør filmen sønderjysk, altså udover sproget, er ting som kaffebordet og ringridning. Så der vises ting, der er typiske for Sønderjylland. Men det er aldrig på en karikeret måde,” siger hun til magasinet Grænsen.

Filmen ’Holy Spider’ handler om kvindeundertrykkelse i Iran og har dansk premiere den 13. oktober.