“Jeg glæder mig til Genforeningen med publikum!", skriver Sigurd Barrett i en kommentar.

Foto: Thomas Tolstrup

“Jeg glæder mig til Genforeningen med publikum!

Genforeningens sange

“Jeg glæder mig til Genforeningen med publikum!", skriver Sigurd Barrett i en kommentar.

Først og fremmest skal der lyde en kæmpe tak til de mange tusind børn og voksne, vi allerede har nået at optræde for på vores turne, hvor Eskild Dohn og jeg fortæller om Genforeningen i ord og toner. Det har været en fantastisk rejse, hvor vi har mødt små børn, store børn, teenagere, gymnasieelever, børnefamilier, voksne, ældre, gamle – ja, alle har været repræsenteret, og begejstringen har været til at få øje på.

“Hvor er det godt, I gør det!”, sagde en 80-årig dame fra Als. “Nu må vi altså se at komme videre! Jeres projekt er så vigtigt!”

“I har fuldendt projektet”, sagde en kirkemusiker fra Østjylland. “Først skrev Svend Grundtvig sin kærlighedssang ‘Det haver så nyligen regnet’, så skrev Johan Ottosen sin stridssang i 1890 med samme titel, og nu har du skrevet en sang om forsoning, Sigurd. Det bliver ikke smukkere!”

Desværre blev det i TV2 Nyhederne fremlagt, som om jeg havde “censureret” den gamle sang, hvilket jeg nu aldrig kunne finde på. Enhver, som kender mit arbejde med Danmarkshistorien, Kongerækken, Luther, Bibelen etc., etc., ved, at jeg elsker Danmark og vores historie højt, og jeg ønsker at videreformidle den med al den respekt, som den fortjener. Historien skal vi kende og respektere og videregive. Jeg kunne aldrig finde på at omskrive historien, som nogen har påstået, nej, det ville da være en katastrofe. Tværtimod fortæller vi i vores forestilling hele grænselandets historie, i medgang og modgang, i krig og fred, og vi kommer ud i alle følelsesregistrets yderkroge. I forbindelse med krigene synger vi ‘Det haver så nyligen regnet’ i dens oprindelige form, (som jeg for resten virkelig sætter pris på), og vi fortæller om de hårde og svære besættelsesår for sønderjyderne. Til sidst når vi frem til, at vi i dag kan glædes over danskernes og tyskernes fredelige sameksistens, hvilket er et eksempel til efterfølgelse for folk fra hele verden. Undervejs møder publikum Christian 1., Frederik 7., en selvglad gullaschbaron og en preussisk betjent, så der er også guf til lattermusklerne og masser af syng-med-stemning, når vi spiller vores forestilling. Tak til alle jer, som indtil videre har overværet den og tak for jeres hjertevarme modtagelse!

Som vi alle ved, kom coronavirus desværre pludseligt og satte en stopper for det hele, og paradoksalt nok blev grænsen lukket midt i fejringen af det åbne grænseland. Til alle jer, som vi ikke har kunnet optræde for i denne periode, vil jeg sige, at vi kommer igen! Vi arbejder på at finde erstatningsdatoer senere på året, og alle arrangementer vil blive gennemført. Vi glæder os! TV Syd har lovet at filme forestillingen, og bogen Sigurd fortæller om Genforeningen har allerede været en langt større succes, end vi havde turdet håbe på. Ønsker man at læse den eller synge sangene, kan al materialet bestilles online på www.sigurdsbutik.dk, som sender dagligt med stor glæde og god håndhygiejne. Imens går vi rundt og glæder os til en helt anden genforening, nemlig genforeningen med jer publikum! Vi glæder os til at komme og spille for jer, og som sagt bliver ingen arrangør forbigået. Arrangører, som endnu ikke har fået en erstatningsdato, bedes kontakte Michael Vitten på tlf. 26822383, og til alle jer, som forhåbentlig kommer og ser vores forestilling, så kan I følge med på www.sigurdbarrett.dk, som løbende vil blive opdateret, når de nye datoer kommer i spil, eller I kan følge mig på Facebook, hvor alle opdateringer også vil blive annonceret.

Så kære Grænseforeningen – tak for det hele så vidt, jeg glæder mig til at spille og synge sammen med jer igen, og jeg takker for al den opbakning, der er strømmet ind til mig, også i den tid, hvor mit projekt var blevet misforstået. Nu kigger vi fremad med ret ryg og højt humør, og jeg glæder mig til at se jer alle sammen på den anden side af corona. Pas rigtig godt på hinanden så længe!