Foredrag og fællesspisning: Hurrakål, klatkager og stikkelsbærgrød –
Foredrag om højskolemad før 1970 ved etnolog mag.art. og forfatter Mette Havsteen-Mikkelsen. Ifølge Grundtvig og Chresten Kold skulle maden være enkel og jævn svarende til bondens daglige kost. Derfor betød maden ikke så meget på de første højskoler, hvor fællesskab og samvær var det vigtigste. Der skulle laves mad til mange og navnlig ved store arrangementer. Hvordan var livet i køkkenet? På gangene og i spisesalen?
Efter foredraget er der fællesespisning, hvor vi prøver nogle af de enkle højskoleretter til et glas vand - for at blive i stilen - øl kan dog købes. Vi slutter af med kaffe og spørgsmål til indlægsholderen.
Medarrangør: Grænseforeningen Vejle og omegn, Grejsdalens lokalhistoriske forening, Folkeuniversit i Vejle.
Spisesalen på Engelsholm Højskole 1960, hvor forstanderparret og lærerne for hver sin bordende øser suppe op.
Kirsten Rykind-Eriksen
Foredrag og fællesspisning: Hurrakål, klatkager og stikkelsbærgrød – mad og måltider som udtryk for kulturel identitet i højskolemiljø før 1970.
Foredrag om højskolemad før 1970 ved etnolog mag.art. og forfatter Mette Havsteen-Mikkelsen. Ifølge Grundtvig og Chresten Kold skulle maden være enkel og jævn svarende til bondens daglige kost. Derfor betød maden ikke så meget på de første højskoler, hvor fællesskab og samvær var det vigtigste. Der skulle laves mad til mange og navnlig ved store arrangementer. Hvordan var livet i køkkenet? På gangene og i spisesalen?
Efter foredraget er der fællesespisning, hvor vi prøver nogle af de enkle højskoleretter til et glas vand - for at blive i stilen - øl kan dog købes. Vi slutter af med kaffe og spørgsmål til indlægsholderen.
Medarrangør: Grænseforeningen Vejle og Omegn, Grejs lokalhistoriske forening, Folkeuniversitetet i Vejle.