Tilbage til nyhedsliste

Coronavirus: Grænseforeningens aktiviteter udskydes

15. april 2020

Coronaepidemien har sat Danmark i en ekstraordinær situation og dermed også Grænseforeningen, der hermed anbefaler, at Grænseforeningens medlemmer følger myndighedernes anvisninger og udskyder alle aktiviteter frem til 10. maj. Store forsamlinger forbydes til og med august. Regeringen mangler imidlertid at give svar på, hvad der kan defineres som en stor forsamling. 

Coronavirus: Grænseforeningens aktiviteter udskydes

Grænseforeningens aktiviteter udskydes som følge af Coronavirus.

Foto: Grænseforeningen

På et pressemøde den 11. marts valgte statsminister Mette Frederiksen (S) at lukke Danmark ned for at bekæmpe spredningen af coronavirus. Myndighederne har tidligere opfordret til, at man ikke samles mere end 1.000 mennesker. Nu gælder det, at forsamlinger på mere end 10 personer forbydes frem til 10. maj. Forbuddet med store forsamlinger gælder til og med august.

Knud-Erik Therkelsen, der er generalsekretær i Grænseforeningen, siger:

”I Grænseforeningen er vi meget indstillede på at følge myndighedernes henstillinger i denne alvorlige situation, og vi anbefaler, at alle Grænseforeningens lokalforeninger gør det samme og udskyder møder og arrangementer med øjeblikkelig virkning. [...] alle bør følge den videre udvikling nøje og handle efter det”, siger han.

Siden nedlukningen af det danske samfund har Grænseforeningens sekretariat været lukket, og frem til 10. maj vil størstedelen af sekretariatets medarbejdere fortsat arbejde hjemmefra og stå til rådighed pr. mail og telefonisk som ellers.

Forsamlingsforbuddet har betydet, at genforeningsjubilæet er blevet ramt af aflysninger og udskydelser. Også Grænseforeningens Sendemandsmøde er blevet udskudt og vil nu finde sted den 17.-18. oktober.

Du kan læse mere om aflysningerne og udskydelserne her:

Coronaepidemien har også betydet, at den dansk-tyske grænse er midlertidigt lukket.