Tobias Biil Andersen, 18 år, går i 2.g på Svendborg Gymnasium, har været medlem af Grænseforeningen siden 2016.

Foto: Privat

Gymnasieelev svarer: Hvilken betydning har Grænseforeningen i dag?

Grænseforeningen fylder 100 år

Magasinet Grænsen har spurgt gymnasieelev Tobias Biil Andersen, der har været medlem af Grænseforeningen siden 2016, om hvilken betydning Grænseforeningen har i dag.

Jeg synes, Grænseforeningen har en kæmpe betydning, ikke bare for grænselandsregionen, men for hele Danmark, fordi foreningen er med til at minde alle os nord for den dansk-tyske grænse om, at der i Sydslesvig findes et dansk mindretal, der trives i bedste velgående.”

“For mig er Grænseforeningen lig med kulturel dannelse, da jeg mener, at grænselandets historie og mindretallenes udvikling er vigtig at kende. Grænseforeningen har en stor del af æren for, at vi i dag har så fredeligt et grænseland. Når dét, der bliver diskuteret, handler om, hvorvidt der skal være tysksprogede byskilte eller ej i Sønderjylland, tyder det på, at det går meget godt. Andre steder slår man hinanden ihjel.”

“Jeg har også selv haft glæde af Grænseforeningens arbejde, da jeg i 8. klasse besøgte Gustav Johansen-Skolen i Flensborg og var indkvarteret hos én af eleverne. Det var meget spændende at opleve sammenblandingen af dansk og tysk kultur på tætteste hold.”

Tobias Biil Andersen, 18 år, går i 2.g på Svendborg Gymnasium, har været medlem af Grænseforeningen siden 2016.