Andreas Rödder, professor i samtidshistorie ved Johannes Gutenberg Universität, Mainz. Forfatter til bogen ‘Wer hat Angst vor Deutschland’.

Foto: Steffen Böttcher

Andreas Rödder svarer: Hvad holder du mest af ved Danmark?

Dansk-tysk venskabsår

Magasinet Grænsen har spurgt fem kendte tyskere om, hvad de holder mest af ved Danmark. Her er det professor Andreas Rödder, der svarer

Cykelstierne. I København har jeg oplevet cykelstier som rigtige veje med omfattende cykeltrafik. For mig at se er det intelligent og moderne mobilitet og noget helt andet end hos os, hvor cykelstierne ofte er i dårlig stand. Mit syn på Danmark er farvet af tv-serien ‘Borgen’, som jeg har set sidste efterår. Siden da følger jeg med i, hvad der politisk rører sig i Danmark, og hvordan Mette Frederiksen på en helt anden måde, end man har gjort det i Tyskland, har formået at vise en moderne vej for et europæisk socialdemokrati. Begge vore lande bestræber sig på at udligne social ulighed. Men der er forskel på måden, vore socialstater gør det på, da der er forskel på størrelsen af de to lande. Jeg håber, at Tyskland i fremtiden i højere grad vil påtage sig lederskabet i Europa, men samtidig både vil være opmærksom på mindre lande og tage ved lære af dem. I det lys forestiller jeg mig, at det tysk-danske forhold vil udvikle sig positivt." (Oversat fra tysk).