Rajah Scheepers, tysk sognepræst i Sankt Petri Kirke, den tysksprogede menighed i den danske Folkekirke, kommer fra Berlin, har boet i Danmark siden 2019.

Foto: Privat

Rajah Scheepers svarer: Hvad holder du mest af ved Danmark?

Dansk-tysk venskabsår

Magasinet Grænsen har spurgt fem kendte tyskere om, hvad de holder mest af ved Danmark. Her er det sognepræst Rajah Scheepers, der svarer

Tre ting: Menneskene er åbne, venlige og hyggelige. Landskabet er smukt, og man er aldrig langt fra havet. Og så er alt bare familievenligt, småt og overskueligt. Mange børn kan cykle til skole. Under coronanedlukningen har man valgt først at genåbne børnehaver og skoler. Og i vores kirke indtager børnene en stor rolle, blandt andet til børnegudstjenester med børnekor og krybbespil til jul. I Tyskland er familien også en del af samfundets kerne, men der bliver ikke taget nær så meget hensyn. For eksempel er mange tyske kvinder stadig delvist hjemmegående, da de ikke kan forene et fuldtidsjob med børn og familieliv. I Danmark er kvinderne langt mere ligestillede på arbejdsmarkedet. Og også omgangen mellem menneskene er meget mere afslappet. Det kommer bl.a. tydeligt til udtryk ved, at man helt naturligt siger du til hinanden. Det ville man aldrig gøre i Tyskland. Jeg synes, det er skønt, for man bliver ligeværdig med den, man taler med, uden at det er uhøfligt. Eneste undtagelse er Dronningen, som jeg har været i audiens hos for at takke for min udnævnelse som sognepræst i Sankt Petri Kirke. Da skulle jeg minde mig selv om at sige De." (Oversat fra tysk).