Flemming Povlsen, tidligere fodboldlandsholdspiller, har spillet i bl.a. 1. FC Köln og Borussia Dortmund. Er i dag fodboldkommentator på Canal 9, Discovery Network Danmark.

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Flemming Povlsen svarer: Hvad holder du mest af ved Tyskland?

Dansk-tysk venskabsår

Magasinet Grænsen har spurgt seks kendte danskere om, hvad de holder mest af ved Tyskland. Her er det Flemming Povlsen, der svarer

Tyskland er bare et fantastisk land. Særligt naturen, sproget og mentaliteten. Jeg boede to år i Köln fra 1987 til 1989 og fem år i Dortmund fra 1990 til 1995. Begge steder boede jeg midt i byen og mødte en stor venlighed og hjælpsomhed. Jeg var så privilegeret at få lov til at spille i den tyske Bundesliga gennem de i alt syv år og anser også i dag mig selv som ambassadør for Tyskland. Det kan være nødvendigt, fordi landet ofte tildeles et negativt prædikat i Danmark. Jeg forsøger at følge med i, hvad der sker i Tyskland, mest inden for sport, men jeg ser også nyheds- og debatudsendelser, fordi jeg elsker at høre det tyske sprog, og jeg forsøger også selv at bruge det tyske så meget, jeg kan. Da jeg var med til at vinde over Tyskland i EM-finalen i 1992, var det en kæmpestor oplevelse. Mange af de tyske spillere var jo mine holdkammerater fra Köln og Dortmund. Men tyskerne undte os danskere den sejr. Danmark og danskere generelt har en meget høj stjerne i Tyskland."